ZDROWY WPŁYW CZERWONEJ CEBULI NA ORGANIZM
Czerwona cebula przynosi korzyści zdrowotne, takie jak:
Krwawienia z nosa: powstrzymuje krwawienia z nosa. Nie ma potrzeby spożywania jej w zbyt dużych ilościach.
Pomaga przy cukrzycy: Czerwona cebula zwiększa produkcję insuliny. Osobom cierpiącym na cukrzycę zaleca się spożywanie czerwonej cebuli.
Zapobiega rozwojowi komórek nowotworowych: cebula zawierająca siarkę pomaga chronić nasz organizm przed wrzodami i nowotworami. Skutecznie zwalcza również patogeny odpowiedzialne za infekcje dróg moczowych.
Leczy zaparcia: włókna cebuli mogą również pomóc w zaparciach. Usuwają toksyny z jelit.
Chroni serce: reguluje poziom cholesterolu we krwi, chroniąc w ten sposób przed chorobą wieńcową i obniżając wysokie ciśnienie krwi.